2023-06-28
最近有新外卖平台登场, ‘ D ’ 平台就出招会员送5张优惠券买满$100 减$50,咁好嘅优惠梗系即刻要用啦!😄😄我同🤴🏻都几钟意嘅龙点心,居然喺屋企附近有制作工场同时兼做外卖,而且里面嘅款式仲要系舖头冇买嘅,咁我就分3张单一次用晒3张coupon!😁😁~~~金针云耳滑鸡饭~~~系中式蒸鸡饭独有嘅味道,食得出材料新鲜,滑鸡真系好滑👍🏻👍🏻~~~芫茜马蹄猪肉烧卖~~~外皮除咗系绿色嘅烧卖皮,食唔到咩芫荽味!😗😗~~~蕃茄🍅海鲜烧卖~~~劲重蕃茄🍅味,🤴🏻好钟意😀😀!~~~芝士墨鱼烧卖~~~墨鱼味嘅烧卖,但食唔出有芝士味😗😗!~~~家乡糯米烧卖~~~成粒都系糯米料,食完劲饱肚😙😙!~~~鱼翅灌汤饺~~~上汤味唔会过咸,食完好似饮咗个汤咁舒服😄😄!~~~香茜潮州粉果~~~虽然粉果皮唔系晶莹剔透,而且仲有啲厚,但内里菜量劲多🙂🙂!~~~紫薯流心煎堆~~~非常有惊喜,紫薯味非常之香,蛋黄流心同紫薯味好夹😉😉,我同🤴🏻都好钟意!~~~拔丝蛋散皇~~~分量比想像中大碟,咸咸甜甜够酥脆😃😃!最后食唔晒,仲留咗明日返工带饭用👍🏻👍🏻!
~~~金针云耳滑鸡饭~~~
~~~芫茜马蹄猪肉烧卖~~~
外皮除咗系绿色嘅烧卖皮,食唔到咩芫荽味!😗😗
~~~蕃茄🍅海鲜烧卖~~~
劲重蕃茄🍅味,🤴🏻好钟意😀😀!
~~~芝士墨鱼烧卖~~~
墨鱼味嘅烧卖,但食唔出有芝士味😗😗!
~~~家乡糯米烧卖~~~
成粒都系糯米料,食完劲饱肚😙😙!
~~~鱼翅灌汤饺~~~
上汤味唔会过咸,食完好似饮咗个汤咁舒服😄😄!
~~~香茜潮州粉果~~~
虽然粉果皮唔系晶莹剔透,而且仲有啲厚,但内里菜量劲多🙂🙂!
~~~紫薯流心煎堆~~~
~~~拔丝蛋散皇~~~
分量比想像中大碟,咸咸甜甜够酥脆😃😃!
最后食唔晒,仲留咗明日返工带饭用👍🏻👍🏻!