2024-04-05
继续 外卖平台 外卖自取半价优惠系列😆今次拣咗 Mos Burger 满足一下我嘅汉堡瘾,仲可以试埋佢嘅招牌珍珠堡----------🔹双层北海道芝士澳洲和牛汉堡 $55+$34 配田园沙律,+$6 转热抹茶鲜奶,+$16 追加北海道南瓜薯饼汉堡包松软绵密;芝士份量偏少,咸香同奶香未算突出;和牛汉堡扒口感一般,未能尝到和牛嘅牛香,整体只属一般田园沙律有生菜、粟米及番茄,新鲜爽脆,配以丘比芝麻酱抹茶鲜奶口感顺滑,抹茶香不俗且带丰富嘅抹茶苦涩追加嘅南瓜薯饼未见踪影🙄美味指数:6.5/10----------🔹双子汉堡 $41+$35 配摩斯鸡块,+$6 转冰冻鲜奶咖啡期间限定双子汉堡严选日本明太子制成沙律酱,配搭大量椰菜、日本玉子烧同吉列虾;汉堡包评价同上,明太子酱鲜味浓郁,咸酸甜平衡;玉子烧蛋香同口感普通;吉列虾炸至轻脆,食到啖啖虾肉,整体口感同味道层次丰富摩斯鸡块口感偏干,调味欠奉鲜奶咖啡发挥正常美味指数:7/10----------🔹海鲜珍珠堡 $39睇网上评价推介海鲜珍珠堡,所以放弃咗烤牛肉珍珠米做成嘅烧饭团软糯烟韧带微微焦香,吸收海鲜汁后几滋味,海鲜用咗爽弹有鲜味嘅鲜虾同鱿鱼等,
🔹双层北海道芝士澳洲和牛汉堡 $55
田园沙律有生菜、粟米及番茄,新鲜爽脆,配以丘比芝麻酱
抹茶鲜奶口感顺滑,抹茶香不俗且带丰富嘅抹茶苦涩
追加嘅南瓜薯饼未见踪影🙄
美味指数:6.5/10
🔹双子汉堡 $41
+$35 配摩斯鸡块,+$6 转冰冻鲜奶咖啡
摩斯鸡块口感偏干,调味欠奉
鲜奶咖啡发挥正常
美味指数:7/10
🔹海鲜珍珠堡 $39
睇网上评价推介海鲜珍珠堡,所以放弃咗烤牛肉
珍珠米做成嘅烧饭团软糯烟韧带微微焦香,吸收海鲜汁后几滋味,海鲜用咗爽弹有鲜味嘅鲜虾同鱿鱼等,整体口感味道都几满意
美味指数:8/10