2020-06-01 221 浏览
早排受疫情影响,又想打边炉,但又唔想出去食,就上网揾下附近有无提供外卖边炉料既餐厅,结果近近地俾我揾到喺大埔既蒲头岛 火锅 放题店预早落order, 去到餐厅已经整齐包好等俾钱,非常贴心!其实堂食早鸟同宵夜都有优惠,疫情过后一定再嚟食放题返到屋企打开,份量十足,而且d胶盒质素唔错,洗返干净可以重用!个餐系二人外卖套餐,劲多野食,足两人份量!仲有酱汁配料都包埋,真系同平时餐厅打边炉无分别!先讲下个汤底,蕃茄味十足,系浓郁𠮶种蕃茄香味,入面配料都好多,仲有牛肉粒,大大只蕃茄等。。。个汤底已经令我哋食指大动,临起筷之前仲要加埋d芝士粒,令到个汤底多阵芝士香味!跟住落嚟介绍下d配料先,鱼皮都几香脆,浸完蕃茄汤都仲保持到脆口,值得赞!美国牛板腱同西班牙豚肉片卖相唔错,睇落非常新鲜牛板腱鲜味十足,配上香浓既蕃茄汤,牛肉更见鲜甜,肉质嫩,肉汁多!滚两滚就食得!除了牛肉同蕃茄汤既香甜味外,仲有阵阵香甜既芝士香味,口感十足!鸡件份量比想像中多,一件件干净整齐切好!我一口气倒埋入香浓既蕃茄芝士汤入面,鸡肉都几嫩滑,唔错!至于配料以专吸汤汁既油豆腐,同爽口弹牙既墨鱼春卷甚为出色,其他配料也非常不错,整整齐

预早落order, 去到餐厅已经整齐包好等俾钱,非常贴心!

其实堂食早鸟同宵夜都有优惠,疫情过后一定再嚟食放题

个餐系二人外卖套餐,劲多野食,足两人份量!

仲有酱汁配料都包埋,真系同平时餐厅打边炉无分别!

鸡件份量比想像中多,一件件干净整齐切好!
我一口气倒埋入香浓既蕃茄芝士汤入面,鸡肉都几嫩滑,唔错!

至于配料以专吸汤汁既油豆腐,同爽口弹牙既墨鱼春卷甚为出色,其他配料也非常不错,整整齐齐摆好,又唔驶自己洗,女友话都几方便!

外卖自取
  • 墨鱼春卷