2021-01-31 353 浏览
姐姐无端端问我哋食唔食糖水,做妹妹嘅梗系话食啦😆于是我地就喺foodpanda叫咗松记糖水店既外卖啦。今次我哋叫咗五样嘢,分别系芋头紫米露、两碗芒果紫米露、杨枝甘露同埋糖不甩。佢啲糖水真系样样都好足料,满满一碗🥣🎈糖不甩佢嘅糖不甩汤圆好大粒,糖粉同花生都好多,汤圆烟烟韧韧好好咬,不过我都系钟意地茂馆既糖不甩多啲,因为佢有得再额外加糖粉同花生。🎈芋头紫米露(加$8要多四粒芋圆)紫米非常多,加咗椰奶之后更香滑,有五块芋头,而且非常大旧,老实讲,我冇谂过佢啲芋头咁大旧,以为系细细粒𠮶种,我食左一两旧已经好饱,反而希望佢少啲芋头多啲紫米,而芋圆佢俾咗八粒,但系佢既芋圆只可以话普普通通,唔太特别而我嘅屋企人就话杨枝甘露系一如以往嘅好食,芒果紫米露就普普通通。我觉得如果要外卖糖水嘅话,松记都系一个方便之选,不过芋头紫米露我就真系未必再嗌啦😅

佢啲糖水真系样样都好足料,满满一碗🥣

🎈糖不甩

🎈芋头紫米露(加$8要多四粒芋圆)

$40 (宵夜)