2020-12-27
今日又要谂买咩外卖 原先都唔太知自己想食咩又唔想食面经过韩宫好似有啲胃口 就试下啦见都多人等紧外卖虽然冇优惠 又好多选择都冇想要鸡肉饭 佢话得返牛肉咁就叫咗个牛肉伴饭 ($70)等咗8分钟左右已经有 都放得几好 有袋 而个饭盒又靓靓仔仔拎到返屋企冇返转卖相好唔错呀😍而且几香可惜已经冻咗 有少少水蒸气 聪明嘅佢地原来起胶盖整咗个洞 等佢唔好变倒汗水👍🏻个饭先冇湿份量好大!!! 啲饭劲多 我一个人食唔晒 已经食咗2/3 配料就菜多 牛肉少🥬有菠菜 大豆芽菜 红萝卜丝 白萝卜丝 煎蛋 韩式牛肉 辣酱 (冇落)菠菜同大豆芽菜有用油炒过同调味 咬落好够脆😋🥕红萝卜丝 白萝卜丝味道清淡 可以话冇味 口感亦冇菠菜同大豆芽菜脆 不过令个饭丰富有营养啲🍳煎蛋煎得ok 蛋黄未熟透 轻微流心 蛋白位食落squishy 捞饭好夹🐂牛肉比较少 不过唔多根/肥膏 味道亦好够 肉汁为成个饭带入味道🍚米饭口感好 唔硬 唔似隔夜 而且食落似珍珠米 好食捞起咗成个饭一齐食先最好味🤤多重口感 层次感 味道 刺激味蕾真系好好食!!! 感觉起韩式拌饭入面 宜间冇落得咁多油 佢起底到落咗适量嘅油 令个感冇咁干 望落有光泽啲 香啲
又唔想食面
经过韩宫好似有啲胃口 就试下啦
见都多人等紧外卖
虽然冇优惠 又好多选择都冇
想要鸡肉饭 佢话得返牛肉
咁就叫咗个牛肉伴饭 ($70)
等咗8分钟左右已经有 都放得几好 有袋 而个饭盒又靓靓仔仔
菠菜同大豆芽菜有用油炒过同调味 咬落好够脆😋
🍚米饭口感好 唔硬 唔似隔夜 而且食落似珍珠米 好食
捞起咗成个饭一齐食先最好味🤤
多重口感 层次感 味道 刺激味蕾
(之前食过啲一味得个油字 食完个嘴油淋淋...冇其他味)
所以佢依个好食👍🏻
估唔到依间韩宫唔错 怪不得起黄埔都生存咗好耐
佢真系韩国人间 成家打理 啊爸做落单门面 啊妈起㕑房 啊仔跑腿
服务就差咗少少 因为佢地听唔明英文 难沟通...
环境卫生都还可以啦 㕑房入面比较多野
CP值ok 都可以话抵食 因为个饭超级超级多! 唯一系牛肉份量不足 不过韩国菜起香港普遍贵 尖沙嘴啲韩国餐厅都咁上下 仲要有啲好难食 所以话韩宫叫合理价钱
揾外卖想食韩国菜可以试一试🇰🇷