2021-04-24
琴晚同朋友staycation 中午起身睇app 见到有日本嘢食外卖叫咗两个lunch set 1️⃣十和田牛肉饭定食2️⃣江户吉列猪定食两个定食都送好多side dish 👉🏻有沙律: 普通沙律,不过啲菜系好新鲜配芝麻酱的👉🏻酱油年糕包: 因为送到黎已经涷咗,里面个年糕变硬咗,不过唔系咁入味,所以麻麻地👉🏻柚子味莲藕: 腌渍里食品,本人麻麻地,因为个柚子味再加埋少少滑散散,有啲似洗洁精味,以开胃菜嚟讲我觉得还好👉🏻招牌鲷鱼汤: 好浓嘅鱼味,系好鲜甜,不过偏咸,有机会下次试下佢地鱼味汤底嘅乌冬先讲翻两个主食,以外卖日式料理黎讲其实唔错 十和田牛肉饭,牛肉食得出唔系普通嘅牛肉,牛味浓,但煮得偏韧,个人觉得可以多汁啲,因为送到嚟已经无乜汁,值得表扬嘅系牛肉份量有好多,系几好嘅!江户吉列猪饭,外卖炸猪扒其实都有少少冒险,系猪扒炸得少少干身,调味,猪扒厚到其实好足料。今次外卖其实水准唔差,下次试下堂食再报告比大家听!
中午起身睇app 见到有日本嘢食外卖
叫咗两个lunch set
1️⃣十和田牛肉饭定食
2️⃣江户吉列猪定食
两个定食都送好多side dish
👉🏻有沙律: 普通沙律,不过啲菜系好新鲜配芝麻酱的
讲翻两个主食,以外卖日式料理黎讲其实唔错
今次外卖其实水准唔差,下次试下堂食再报告比大家听!