真系估唔到原来依家香港有咁自助嘅外卖平台😯🖥👏🏻 我去拎外卖嘅时候,甚至觉得自己好似做紧app咁🤣🤣🤣 正确啲咁讲,Freshlane 系个共用厨房,以比较平嘅价钱分租咗俾唔同餐厅,所以只做外卖,不做堂食👩🏻‍🍳🧑🏻‍🍳👨🏻‍🍳1️⃣ 沙嗲肥牛粉丝煲($79)以小菜价钱黎讲,性价比真系超高😧 呢个沙嗲肥牛粉丝煲虽然望落层红油 & 辣椒仔好吓人,但其实食入口麻而不辣,而肥牛嘅份量绝对够两个人不断夹夹夹都夹唔晒🤣 粉丝食落有少许偏向芋丝嘅质地,白菜仔嘅份量都唔少🥬 味道方面,有明显嘅沙嗲味但唔浓,食落无味精嘅死咸,味道更贴近系屋企煮嘅𩠌菜,送白饭一流🍲👍🏻2️⃣ 鲜凤梨咕噜肉($84)配角嘅菠萝几鲜甜,而主角嘅咕噜肉系半肥瘦,无论系酸度或者甜味都唔会太浓烈,味道平和😌
真系估唔到原来依家香港有咁自助嘅外卖平台😯🖥👏🏻

1️⃣ 沙嗲肥牛粉丝煲($79)

2️⃣ 鲜凤梨咕噜肉($84)

2022-05-24
外卖自取