2022-02-24 78 浏览
自从第5波爆发之后,想放工同朋友聚下打边炉都冇机会😭咁啱公司附近新开左间外卖自取火锅店!唔知打边炉点外卖自取🤣好奇心驱使之下我就去左帮衬。入到去老板好热情地招待,见到我未谂好食咩,老板就推荐左人气之选:台式沙茶牛肉锅以及麻辣鸭血锅。火锅套餐:首先自选肉类,再拣锅物,最后加饮品。我拣左沙茶牛肉锅,配澳洲牛小排、猪梅花、花甲海虾以及响铃,粉面拣左薯粉,火锅料非常丰富。汤底好浓,但食完唔会口渴,响铃吸左啲汤汁好入味,好正😍牛肉猪肉大约每款7-8块,牛肉脂肪分布平均,食落唔会好韧,猪肉都配上汤汁味道好夹😍薯粉分量好多,食完真系好够饱好满足!朋友就叫左麻辣鸭血锅,汤底好汤而且辣味好重,适合中意食辣既朋友仔。呢个锅就配澳洲牛小排同美国牛板腱,粉面就拣左粉丝。鸭血份量好多,大约有7-8块,牛肉吸左麻辣汤底更加惹味!粉丝分量都好多,浸左落个麻辣火锅入面瞬间吸晒啲麻辣汁,好过瘾😍餐厅好贴心地包装,所以啲汤汁唔怕会漏出嚟。只需加$10就可以外卖自取🥰