2012-07-01 450 浏览
差唔多次次去听福音午餐会都系帮亲永乐园,唔想食黎食去都系果度同果几味,咁o岩见到本立堂外卖自取便当35蚊一客送汽水一罐,每日都有2款优惠,是日系星期二,有吉列猪扒饭同酱油拉面拣,我同同事都系食吉列猪扒饭。我订左12:45PM自取,我都差唔多成1点先开始食,当初我担心D吉列猪扒会同唔脆,尤其系用饭盒载,D蒸气令吉列猪扒变软晒,幸好食果阵,吉列猪扒仲好香口、好脆,D吉列脆皮冇好似居酒屋和民咁,一夹就散。本立堂仲提供D汁酱蘸猪扒同生菜丝,但佢地系用好迷你的袋仔袋住D汁,又冇封实袋口,D汁酱一攞出黎已经成手系汁,非常不合衞生,我相信盛载容器系可以改善。蘸左猪扒汁令吉列猪扒味道更可口、突出其味道。生菜丝落左沙律酱,生菜更清新、更清爽。整份便当份量尚可接受,饮埋罐汽水即刻饱晒! 下次再encore~
吉列猪扒饭

,我相信盛载容器系可以改善。

~

2012-05-29