同事系Pizza Hut会员,佢七月生日🎊,月尾先发现有啲生日优惠卷仲未用,所以呢日午餐就决定喺度搞掂。餐厅环境其实好阔落嘅,不过呢个时世可以的话都系买外卖好啲。堂食同外卖餐牌唔同,但门口只放咗堂食午市餐牌😅。要量完体温入到餐厅,店员知你买外卖,先有外卖餐牌睇...。我建议放返一个喺门口好啲🙏🏻。点完餐后大约等15分钟就有得拎,食物热辣辣焗出嚟,店员礼貌OK,整体服务算唔错👍。由于我唔钟意食Pizza🍕,所以我哋叫咗两个一人意粉餐,再追加咗份小食。依个份量足够二人开P,即系够食有突,非常丰富🤤。J6.海鲜宽条面($67),我记得细细个𠮶阵食好正,但奈何之后再帮衬觉得好贵,唔舍得食。外卖好似平啲,哈哈。宽条面上面铺咗大量海鲜,包括蚬肉、🦐虾肉、蟹柳、鱼肉同🦑鱿鱼等,劲足料。酱汁系蒜蓉牛油白汁,颇Creamy同惹味的。J7. 千层肉酱阔面($67),估唔到外卖千层面个卖相都几好,本身惊真系会好似堆肉酱咁混埋一齐🍝。千层面外围加配咗啲薯蓉🥔,肉酱层就酿满喺阔面中间,份量恰到好处,味道亦唔会过酸。题外话,肉酱系混合牛肉同猪肉的。依款Pasta比较饱肚,啱男仔食。个人餐跟配嘅指定小食系一件芝士肉
海鲜宽条面
千层肉酱阔面
芝士肉酱窝夫
个人餐跟配嘅指定小食系一件芝士肉酱窝夫,呢个组合几特别,兼且搭调。窝夫甜甜哋,配埋咸咸嘅🧀芝士肉酱几好食,好味过薄饼,但食一件已经好滞下。
蘑菇忌廉鸡汤
蘑菇忌廉鸡汤(+$5),五蚊有个汤都几抵嘅,但套餐应该包埋至啱数啰!忌廉汤够浓郁,一啲都唔稀,仲有唔少🐔鸡肉同蘑菇。
辣味鸡翼拼迷你肠
辣味鸡翼拼迷你肠(+$33),半价先值得加配,正价不了。鸡翼同肠仔各有四件,脆皮肠其实都唔太细条嘅,鸡翼就够辣几正🌶。
总括嚟讲,其实我近年好少食Pizza Hut,因为多数食佢嘅副线,性价比高啲嘛。不过原来主品牌又真系好食啲😋,今餐样样都唔错。我哋用优惠卷减咗$100,如果唔减每人大约$80,价钱中规中矩啦。
2020-07-31
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
海鲜宽条面
千层肉酱阔面