2017-11-20
今日难得几位夹得埋嘅同事都一齐返工,到晚饭时间唔想再留喺canteen食颓饭所以就一齐夹份叫外卖,其中一位同事想食意粉所以在芸芸食肆中就拣了依家<To-Gather>。食完之后上Openrice睇返才发觉原来外卖的价钱比堂食便宜一点。我地叫咗三个套餐一齐share,每个餐都会附送一碗餐汤。粟米汤,<地们>味比较重但过咸,而且粟米唔饱满,全部都好扁身冇乜肉。讲咗好食嘅晚餐先,黑松露海鲜意大利饭。打开嘅时候好香黑松露味,而且海鲜都摆得非常之靓。饭嘅质地恰到好处,不会过硬或者糊掉。海鲜当然冇可能系新鲜,有青口,鱿鱼圈同虾,没有雪味而且口感尚算清爽,应该不是说咗很耐的货色。但青口过咸!冬阴功忌廉汁海虾意粉。有香茅,灯笼椒,菇同虾。冬阴功味几突出,加咗忌廉后都几creamy, 但同样过咸!咸中之咸是这个!泰式青咖哩鸡肉饭。首先汁料比较杰身本来用嚟送饭都系几好嘅,但味道真系好咸!综合三个餐嘅评语祇有两个字,好咸。
我地叫咗三个套餐一齐share,每个餐都会附送一碗餐汤。
讲咗好食嘅晚餐先,黑松露海鲜意大利饭。
冬阴功忌廉汁海虾意粉。
咸中之咸是这个!泰式青咖哩鸡肉饭。
首先汁料比较杰身本来用嚟送饭都系几好嘅,但味道真系好咸!
综合三个餐嘅评语祇有两个字,好咸。