2022-04-03 401 浏览
今日经过新都会买外卖,见佢有7折优惠,叫左2个饭加个吉烈炸蚝。返到屋企打开嚟睇,一睇个烧牛舌丼,刀工精细,切到好似纸咁薄,完全冇食烧牛舌嘅感觉,见佢有烧过嘅痕迹,但一咬落去似烚熟果种feel 完全一啲都唔香口。另一个温泉蛋烧和牛丼,我比佢吓左一下,啲颜色似包公块面黑忟忟,似煮完再煮唔似人地新鲜烧牛肉中间见到少少红色,仲要切得好细块,虽然咬落唔算靭同有肉味,但卖相咁见到都唔想食。套餐佢有个面豉汤送,但份量少到好似倒泻咗咁。之后个炸蚝系加15蚊有3粒,价钱合理但外层嘅粉浆厚到🤪,似食炸粉浆多过炸蚝。佢呢间食肆出名食精米,之前系堂食食过啲饭系烟靭有咬口,但今日完全食到一般珍珠米嘅质素。So far之前食堂食一直冇问题,但外卖一定唔会再帮衬,你比个7折我但质素差到咁我情愿你收正价比啲好嘢我食🙁

套餐佢有个面豉汤送,但份量少到好似倒泻咗咁。

温泉玉子伴烧和牛肉丼套餐及烧牛舌丼
2022-04-03
15 分钟 (外卖自取)