2023-03-07
蜜糖炸鸡蜜糖炸鸡外皮炸得酥脆,入口够香口,拎到番屋企食都仲脆,送啤酒一流。鸡肉质地鲜嫩,味道同口感都唔错。当然,份蜜糖炸鸡味道相对偏甜,不过咸定甜酱都岩食既我就觉得值得一试。泡菜海鲜煎饼将泡菜同海鲜混埋一齐既香脆煎饼。首先,外观唔系特别好睇,煎饼既表面都唔算好酥脆,可能已经焗腍左。不过泡菜既酸辣味同海鲜的鲜味系match既。虽然焗腍左d,但食落都唔觉好油腻,沾埋个酱汁,都唔错。饭卷馅料比平时食开既多,饭果层好似好薄咁,但拎到番屋企都仲保持到个样,冇散哂。咁多种馅料各有功能,青瓜清爽、芝士浓郁咸香、牛肉有口感又有肉感、两种萝卜各有风味。白汁年糕长长又软糯既年糕,唔食辣食下白汁都唔错。年糕烟韧有o赵口,酱汁够滑同咸香。Overall做外卖都算唔错。呢头附近既韩国菜都做得几好,各有特色。
泡菜海鲜煎饼
饭卷