2023-02-25
而家好多地方都开咗Freshlane,云集咗唔同高手在内,呢日去开旺角又开App睇吓,就见到有间叫「CHEF'š LABS」。菜式选择都几多,而且亦有做到会服务。食物即叫即整,热辣辣送上,份量都几多,但当然价钱就唔算好平。松露野菌忌廉汁扁意大利面($78),扁意粉面条弹牙,松露野菌忌廉汁惹味得嚟,一啲都唔觉漏,佢另外仲加咗大量杂菇同洋葱,即使无肉都唔觉单调。普罗旺斯式蚬意大利饭($88),意大利饭口感正宗,即系有少少似生米,而唔系单用汁煮到湿晒。蚬选用大蚬,蚬肉鲜甜肥美,其他配料仲包括多种杂菜粒。菠萝干咖哩烧鸡墨西哥烤饼($58),墨西哥烤饼一客有六件,烤饼皮软熟,馅料层则唔算厚。菠萝干味道盖过咖哩味,所以整体偏甜,有啲似凤梨酥咁,我个人希望咖哩味重啲。脆蟹肉薯丸($68),炸脆薯丸外层脆卜卜,咬开真系见到一丝丝蟹肉,算真材实料,反而薯蓉就唔系塞到满。如果唔想干身,可以沾酱食啊。 总括嚟讲,外卖都食到精美西餐🍽,食物质素同卖相都唔会差过餐厅。不过扒类同海鲜𠮶啲,我就感觉始终偏贵呢,或许一大班人食就化算啲。