2020-08-15
星期日同女朋友喺九龙湾行完街,就决定喺度买埋外卖先返屋企食,因为屋企附近已重覆系咁食,同埋得茶记多。见淘大呢间Supernormal咁多人排队,估计应该几唔错,有信心保证。店员几好人,叫我哋慢慢拣,不过可能要等耐少少,因为比较多订单。等嘅时间我哋就去咗买糖水。我哋唔同类别嘅食物都嗌咗样,估唔到Packing有成六大盒!!!柚子猪手($168),哇估唔到系骨肉分离咁放盒,超方便!猪手皮脆脆的,好好食,而且肉厚!点埋黄芥末食无得输😋。老实讲,食肉都饱,因为份量超多。条骨我女朋友拎返屋企比呀妈煲汤。白酒忌廉煮法国蓝青口($108),唔好睇个外卖盒正常呎吋,其实都装到几多嘢,我估计有接近廿只青口,青口个壳唔系特别细,但青口肉就迷你啲。不过精华所在系个白酒忌廉汁,好Creamy好惹味!另外仲赠送咗两件焗蒜蓉包添,不过唔多汁两块点够喉呀?我哋额外再烘咗面包。经典烟肉卡邦尼扁意粉($86),大路口味嘅意粉居然煮到几出色,平日最惊卡邦尼会好腻、好漏,呢碟啱啱好,而且扁意粉口感仲好弹牙添,每条独立分明。再者,份量都多,我咁大食,自己食呢盒应该都饱。烧墨鱼咀(2串)($32),墨鱼咀好弹牙,烧无炸咁热气。
柚子猪手
白酒忌廉煮法国蓝青口
经典烟肉卡邦尼扁意粉
烧墨鱼咀(2串)($32),墨鱼咀好弹牙,烧无炸咁热气。