2024-01-10
屯门市广场开咗间新嘅韩式炸鸡店, 午饭时间见都几多人排队,质素应该唔错挂? 今次系买咗外卖嘅, 呢个外卖估唔到好有惊喜!🥰🥰🥰🥰😚😚😁😁😁😁无骨全份黑蒜炸鸡🐥 $185炸鸡个外卖盒用咗优雅嘅金色同红色, 靓到好似放高级饼店嘅蛋糕咁,个盒系特别设计用嚟装炸鸡,见到盒边有唔少孔洞作透气,令外卖炸鸡依然保持香脆。炸鸡炸粉好薄, 韩式炸鸡嘅标准,由于我要咗无骨,全部都系滑嫩香脆嘅鸡扒肉嚟, 可以大大啖,唔怕食到骨。香蒜酱畀得好足够, 每一旧炸鸡都可以沾上浓郁香甜嘅酱汁, 推荐点呢只味😍😍😍😙😙😙😄😄😄😄嫩豆腐海鲜辣汤🦐🦑 (2-3人份) $115午餐有呢个汤一人份可以选择, 我钟意辣海鲜汤, 点咗呢个份量比较多嘅。 辣海鲜汤味道香辣浓郁,少咗一份泡茶汤嘅酸味,多咗一份海鲜同洋葱交织嘅甜美味道, 配料有虾仁,八爪鱼,蚬肉,洋葱,大葱,翠肉瓜等等, 整体味道香浓有层次,唔系单纯嘅辣汤, 好适合配碗饭嚟食。 辣汤系大概系小辣程度, 唔食得辣嘅小心点选。另外,个外卖系做咗密封处理,唔怕汤汁溢出,细心程度抵赞🥳🥳🥳🤩🤩🤩😄😄😄睇返餐具,外卖盒,竟然系写韩文嘅,睇嚟店舖系想将韩国品质带嚟香港, 咁有he
无骨全份黑蒜炸鸡🐥 $185
嫩豆腐海鲜辣汤🦐🦑 (2-3人份) $115
睇返餐具,外卖盒,竟然系写韩文嘅,睇嚟店舖系想将韩国品质带嚟香港, 咁有heart, 抵你咁多人排队啦😍😍😍😚😚😚😀😀😀😀
K Chef Story
地址:屯门屯顺街1号屯门市广场1期2楼2037-2040号舖
电话:2601 1011
#foodie#foodiefreddie#hkfood#hkfoodlover#yummy#koreanrestaurant#chimac#koreanfriedchiecken#tmtp#tuenmun#kchefstory#香港#美食#韩式炸鸡#韩风#韩流#韩国餐厅#外卖#炸鸡配啤酒#黑蒜炸鸡#辣海鲜汤#韩式海鲜汤#泡菜#屯门市广场#屯门美食#新餐厅#堂食外卖#个外卖盒真系好靓