2022-11-06 237 浏览
▫️饺子可选煎、汤、蒸▫️汤可选蕃茄鱼汤或酸辣汤▫️煎/蒸饺6只为1 set,汤饺可选6/10只☑️ 芫茜胡椒鲜肉饺(10只-汤)- $56饺子外皮唔算厚,包得好结实。芫荽同鲜肉比例各半左右,加上加咗胡椒同姜,芫荽味未算好浓,因为胡椒同姜都抢味,食落反而会系有d清新嘅感觉。🆗配番茄薯仔鱼汤汤饺外卖会分汤上,汤底清甜,就咁饮都冇问题,但系就完全冇汤料比,一件蕃茄一件薯仔都冇🥲,咁样可能叫酸辣汤会抵啲。☑️韭菜鲜肉饺(6只-煎)- $36煎饺睇表面其实都煎得出色,同汤饺一样包得好结实,可惜拎返屋企要d时间已经吾脆,饺子皮个边硬左,堂食应该会好食d。呢个韭菜饺韭菜味未算好浓,但我觉得啱啱好,韭菜同肉嘅比例各半,可能未能满足韭菜控。☑️ 黑松露香菇鲜肉饺 (6只-煎)- $60价钱虽然唔平,要$10只,但呢个真系我首推。一咬就是满满黑松露味,配有大量嘅香菇粒,每一啖闻落食落都系好滋味。☑️ 麻香三椒鲜肉饺(6只-煎)- $38呢个真系好特别,估唔到三色椒都可以拎嚟整饺子。三色椒切到好细粒,睇落虽然吾系好多,但一咬就好浓椒味,三色椒粒好爽口,吾会过熟淋晒,配猪肉一淋一爽都好夹,但本身唔钟意食三色椒嘅人一定会好
▫️饺子可选煎、汤、蒸
▫️汤可选蕃茄鱼汤或酸辣汤
▫️煎/蒸饺6只为1 set,汤饺可选6/10只

☑️ 芫茜胡椒鲜肉饺(10只-汤)- $56

🆗配番茄薯仔鱼汤

☑️韭菜鲜肉饺(6只-煎)- $36

☑️ 黑松露香菇鲜肉饺 (6只-煎)- $60

☑️ 麻香三椒鲜肉饺(6只-煎)- $38
呢个真系好特别,估唔到三色椒都可以拎嚟整饺子。三色椒切到好细粒,睇落虽然吾系好多,但一咬就好浓椒味,三色椒粒好爽口,吾会过熟淋晒,配猪肉一淋一爽都好夹,但本身唔钟意食三色椒嘅人一定会好讨厌呢个。
2022-11-06
15 分钟 (外卖自取)
午餐