餐厅: 樂聚廊
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-10-15 902 浏览
🇭🇰Lobby Lounge·我哋又试外卖tea set啦😈😈今次见到conrad呢个tea set做紧75折 就买左返黎试下 佢折完之后$418两个人 都唔错😏佢个包装真系好靓 而且仲有一只熊啤啤送比你 都几有心思🐻但系因为我屋企下午茶嘅时间个窗背光 所以啲嘢食影出嚟有少少蒙 我哋又赶住食㖞 所以就唯有蒙住咁样照post啦🙊🙊·Finger Sandwiches佢啲三文治都几好食 佢首先系有一个烟三文鱼嘅三文治 个烟三文鱼咸度好适中 而且佢上面好似有少少鱼蓉咁样 口感唔错😎之后就系青瓜cream cheese既配搭 呢个清清地 夹系中间都唔错🥒最后就系ham & cheese佢个ham好够咸香 而且个cheese都好浓🧀·Savouries首先佢就有一个黑松露嘅炸米波 佢呢一个我哋就觉得麻麻地啦 因为佢系炸既 所以攞到返屋企其实佢已经冻哂 有少少出油 而且佢个馅好实 麻麻哋🙊之后仲有佢好出名嘅蛋挞 佢个曲奇皮好香嘅 个蛋都几滑 不过就冇好特别🤭最后就系一个蘑菇酥皮塔 呢一个就唔错啦 佢个酥皮仲系好脆嘅 虽然有少少un左 但系佢中间𠮶个蘑菇调味做得好好 好似蘑菇浓汤咁🍄佢仲有配一块曲奇
🇭🇰Lobby Lounge
afternoon  tea  set

Finger Sandwiches
Savouries
首先佢就有一个黑松露嘅炸米波 佢呢一个我哋就觉得麻麻地啦 因为佢系炸既 所以攞到返屋企其实佢已经冻哂 有少少出油 而且佢个馅好实 麻麻哋🙊之后仲有佢好出名嘅蛋挞 佢个曲奇皮好香嘅 个蛋都几滑 不过就冇好特别🤭最后就系一个蘑菇酥皮塔 呢一个就唔错啦 佢个酥皮仲系好脆嘅 虽然有少少un左 但系佢中间𠮶个蘑菇调味做得好好 好似蘑菇浓汤咁🍄佢仲有配一块曲奇仔 个牛油味都几重 但系就偏甜咗少少🧈
Scones
呢个就有啲失望啦😭佢个scones系比较实既 而且偏干 牛油味都唔系好重 所以真系麻麻哋 我自己觉得佢raisin个个好味啲 因为酸酸地 好似多少少口感咁😂不过佢就好贴心咁样配左4樽clotted cream同埋果酱 佢个clotted cream就正正常常啦 个士多啤梨果果酱我就觉得甜咗少少🍓
Confections
佢今次啲甜点都系以朱古力为主嘅 首先就有一个朱古力cake 佢上面啲白朱古力都几好味嘅 而且朱古力味好浓 系偏甜少少🍫之后就有个黑森林朱古力mousse 佢个mousse本身唔错嘅 不过佢上边𠮶粒车厘子浸完酒就好药水🙊🍒另外就有个raspberry开心果挞 呢个都ok既 但系个raspberry好似抢咗开心果个味咁 变左好似果挞咁🤣最后仲有一个tiramisu 我男朋友话几好食 系争咁啲酒味 我自己就觉得佢有啲太浓咖啡味 冇咁易入口 我自己麻麻哋🤭
佢今次呢一个茶包就系用Tea WG嘅 都OK啦 正正常常咁 不过我都系钟意上次Grand Hyatt𠮶个JING嘅茶包多啲 𠮶个earl grey茶包真系无得输😍😌😌
#rbyeat
#rby西餐