2020-03-04
与伴侣庆祝周年纪念, 今年选择留在家中,享受二人的世界。 但这并不代表 要自己落手落脚买洗煮, 因为 连海鲜拼盘都可以外卖,只需用apps order, 然后坐定定喺屋企等外卖到, 讲紧嘅系蚝湾 推出左都一阵的到会服务。 今次叫咗 二人份量的 生蚝拼盘, 内容精彩, 包括空运生蚝(10只), 阿拉斯加长脚蟹脚, 地中海红虾(2只), 车厘蚬刺身(2只), 加拿大海胆(1板), 北海道带子刺身(2只) 及法国珍珠螺(4只)。 海鲜每样都有啲, 唔使自己再左拣右拣, 当然想再食得丰富一啲可以自制拼盘添。 透过apps就可以落单,时间地点都系自己掌握得到。 而且送货哥哥好准时就将拼盘送到你屋企 。一打开个拼盘就已经令人十分 雀跃 , 因为海鲜拼盘的 冰盘底有发光灯带,我同男朋友见到即刻哗一声! 再望埋排列得精美的海鲜, 就已经让人禁不住要吃。 送货哥哥教我哋要顺时针地吃生蚝, 味道由浅至浓慢慢的品尝。South Africa Rock色泽偏牛奶白, 口感 Creamy, 咸甜适中, 海水味不会太重。 爱尔兰石蚝 蚝肉饱满 ,蚝味鲜甜 ,肉质爽口。 阿拉斯加长脚蟹脚 硕大肥美,全身
阿拉斯加长脚蟹脚 硕大肥美,全身啖啖肉又鲜味。
地中海红虾, 虾身呈深红色, 有手掌般大只,虾膏香浓甘甜, 虾肉爽甜鲜美。
加拿大海胆 呈现新鲜的橙黄色,同样如奶油般滑不溜口,味道甘甜鲜美。
北海道 带子刺身 肉厚味甜, 色泽雪白,口感极致铀细腻。
最值得一赞既系, 店员非常准时, 呢点绝对要值得赞。 而且拼盘送到上嚟嘅时候已经有齐枱布同埋胶纸 , 食完一次过打包就可以扔掉 。价钱又包括了开蚝、送货等等, 送到可以即刻食,唔洗再花时间自己开, 即使唔系喺餐厅进食, 𠮶种贴心都系无可匹敌。