餐厅: 金記冰室 (康怡廣場北座)
资讯:

2019-08-06 528 浏览
听闻呢间冰室都小有名气,系附近睇完展览后就顺便去试下。环境都几有趣,餐厅天花板位置吊住红、蓝、绿色嘅胶箱,几有香港特色。-金砖风沙炸豆腐炸豆腐外皮好薄,咬落系韧而微脆,加上椒盐佐味,好香口。而内里豆腐好白滑清甜,入口好热辣辣,好滋味。-鲜茄浓汁焗猪扒饭猪扒饭味道都不错,整体做得几好,茄酱同蕃茄味道都新鲜。不过芝士如果再多啲就好啦,会更增添咸香。-XO酱猪扒炒乌冬炒乌冬出乎我意料地出色,铁板好够热,有时唔兜一兜仲会烧到㶶。猪扒好松软,咬落几腍,唔会太老身。配合埋炒乌冬,可能因为加入咗XO酱关系,唔会太干而且几入味。-热好立克好立克稍嫌太甜,落得太多粉,上枱个阵一捞就见到底部仲有一堆搅唔匀嘅粉。
听闻呢间冰室都小有名气,系附近睇完展览后就顺便去试下。

-金砖风沙炸豆腐
炸豆腐外皮好薄,咬落系韧而微脆,加上椒盐佐味,好香口。
而内里豆腐好白滑清甜,入口好热辣辣,好滋味。
金砖风沙炸豆腐

-鲜茄浓汁焗猪扒饭
猪扒饭味道都不错,整体做得几好,茄酱同蕃茄味道都新鲜。
不过芝士如果再多啲就好啦,会更增添咸香。
鲜茄浓汁焗猪扒饭

-XO酱猪扒炒乌冬
猪扒好松软,咬落几腍,唔会太老身。
XO酱猪扒炒乌冬

-热好立克