2018-07-31 839 浏览
日升中心经过左一段时间发展,慢慢变成左一个集唔同种类餐厅既商业中心,的确系工业区打工仔既福气。近日经过,我又发现一间新既餐厅开左业,听个名以为系日本餐厅,睇真D👀原来最大特色系非常多元化,似将餐厅,酒吧,咖啡屋集于一身。食物方面就有日式便当🍱,汉堡🍔Pizza🍕,蛋糕🍰等等一边系装修走美式风格同厨房只系一窗之隔另一面感觉就似Cafe,比较舒适小屋设计,营造家的感觉《赤味噌豚五花。珍珠米》感觉似日本火车便当,饭面舖满肥瘦适中既五花肉,每块肉都沾满左味噌,好正爽口弹牙既肉,配咸咸香香既味噌,太好吃了饭都沾满左酱汁饭后甜品要左个伯爵茶蛋糕,茶味浓郁,而且唔算好甜,一层幼滑慕丝,一层松软海绵蛋糕,值得一试一杯咖啡系不可或缺既☕《Latte》奶味唔会大过Over,饮到咖啡既甘味,入口香滑😻非常好仲有Happy Hour时段,打打仔放工松一松多个地方选择,价钱仲好抵Wor💰生啤都有几款🍻食饭果时播紧收费电视,唔知将来有无波睇呢⚽️

一边系装修走美式风格

同厨房只系一窗之隔

另一面感觉就似Cafe,比较舒适

小屋设计,营造家的感觉

《赤味噌豚五花。珍珠米》

爽口弹牙既肉,配咸咸香香既味噌,太好吃了

饭都沾满左酱汁

一杯咖啡系不可或缺既☕《Latte》
奶味唔会大过Over,饮到咖啡既甘味,入口香滑😻非常好

生啤都有几款🍻

食饭果时播紧收费电视,唔知将来有无波睇呢⚽️