2017-07-13
今次同朋友就黎到八幡屋度食,呢一度喺兆万9楼,个环境几靓架,一出门就会见到大大个招牌喺面前。环境上呢度几宽敞下,坐都坐得几舒服,而且喺櫈既下面仲有个篮可以放私人物品,超级方便。呢一度佢有一个升级体验,虽然要加钱但系可以食既选择就更多,同埋真系几好食。升级体验中个日式海胆蒸蛋好好食,当中既蛋好滑,而且味道又唔会去到好甜既感觉,甜度适中。另外佢既和牛寿司都值得推介下,同其他既和牛寿司比较起黎,佢既肉质咬落去易嚼,而且牛既味道相对浓厚啲。去到放题,就一定要点刺身食啦!呢度刺身选择亦都有好多,其中有头甜虾我觉得好好食,三文鱼亦都几新鲜。另外迷你海胆手卷都好值得推介,虽然份量真系小小地好迷你,但海胆相对手卷既比例都多,而且冇沙,几好食。熟食方面,炸鸡软骨粒好好食,佢既咸味比较低,而且炸粉亦都小,所以唔会觉得系食完就饱肚,冇果种油腻感。天妇罗,日式蟹粥亦都好好食,一样地炸粉唔多,蟹粥蟹味都相对几浓。雪糕,雪米糍都可以喺门口度拎到,而且呢度有埋冰菠萝片!
雪糕,雪米糍都可以喺门口度拎到,而且呢度有埋冰菠萝片!