2022-11-10
去过外国留学,外国有专食鸡翼嘅餐厅,有成百几款口味,但系香港就唔系好多舖头主打食鸡翼。所以留意左鸡翼山依间餐厅好耐,一直都想食下。餐厅座位唔多,所以选择咗买外卖。有9款唔同嘅味道,当中嘅口味系集合左唔同亚洲地区嘅风味。外卖包装得几好,有专属嘅餐厅环保袋袋住所有外卖盒,亦都有自助区可以攞手套同餐具𠮶啲。我哋点咗$128/12只鸡翼再加一杯嘢饮。港式避风塘蒜香鸡翼So far 系我叫嘅几款鸡翼入面,自己最钟意食嘅𠮶款。炸蒜落得足,外皮炸得好香口、微脆。鸡翼嘅肉质都几嫩滑,入面唔干有汁。泰式冬荫酸辣鸡翼依款鸡翼表面系比较湿身嘅,有好香浓冬荫公味,香茅味好出。韩风吉士咸蛋酱鸡翼本身想像佢会系咸蛋味比较浓啲,但系因为原来系吉士酱嘅关系,入口甜甜地。另外仲买咗个不要仪态一人餐A餐$63入面包咗三只玫瑰鸡翼、南蛮虾多士、温泉蛋蘑菇饭同嘢饮。温泉蛋仲系流心嘅,蘑菇饭如果有多啲汁就更好啦。玫瑰鸡翼外皮仲有少少玫瑰花瓣,食到好香嘅玫瑰酒味。虾多士唔会太重油感,不过不失啦。
餐厅座位唔多,所以选择咗买外卖。
有9款唔同嘅味道,当中嘅口味系集合左唔同亚洲地区嘅风味。
我哋点咗$128/12只鸡翼再加一杯嘢饮。
港式避风塘蒜香鸡翼
鸡翼嘅肉质都几嫩滑,入面唔干有汁。
泰式冬荫酸辣鸡翼
依款鸡翼表面系比较湿身嘅,有好香浓冬荫公味,香茅味好出。
韩风吉士咸蛋酱鸡翼
另外仲买咗个不要仪态一人餐A餐$63
玫瑰鸡翼外皮仲有少少玫瑰花瓣,食到好香嘅玫瑰酒味。
虾多士唔会太重油感,不过不失啦。