2012-07-17 23 浏览
伤心酸辣粉,尼听个名好似好得人惊,食完会喊哂咁,所以系香港兴左咁耐,我一次都唔敢食。自问自己可以吃小辣,但如果会辣到喊,又未有呢种能耐。结果次次经过佢既门口,虽然好似好吸引,但都系冇勇气尝试。一次偶然,行过差不多回家,肚子有点饿,不如买碗返屋企外卖啰,至少就算系屋企辣到眼耳口鼻歪哂个样都唔会吓亲人呀=]好啦,买左碗,细胆要左碗bb辣,咁都已经二十一大元。一打开,酸味扑鼻,好似唔系好辣㖞。一口吃下,又几好味,不太辣而带大量的酸,对喜欢酸的我来说,挺合我口味。结果一个月吃了三次。第一、二次都很不错,吃完都很满意。不过到第三次,叫了个二人餐,就是图中的那个,两碗粉加三碟小食,所有东西都是同一样味道的汁,吃多...会怕了。这餐饭无论是鸡、青瓜、粉还是猪都是一样味,就质地口感不同。噢,吃多真的又闷又怕,自此,这家店跟我的食单说再见了。