2016-09-10
2008 浏览
3-9-2016 (Sat)去沙田入境处,然后顺便去火炭探妈妈,之后等老公收工o黎呢o度食晏.我o地o黎到都几8,9成满,坐低后,我o地睇menu,有好多款主菜,饮品同甜品都有净饮同跟餐o既价钱,加$5.00热饮就可以自己任斟.为免眼阔肚窄,我同老公先要同样$68.00o既印度香酥咖哩素猪扒配有机杂菜糙米饭,同乐活素汉堡,加$18.00饮有机洛神花特饮同有机咸柑橘柠檬特饮,但后者冇,于是改要有机香茅青柠特饮.冇耐,两个饮品到o黎,原来系胶樽装,我先饮有机有机香茅青柠特饮,香茅同青柠味都唔会太浓太刺激,清清地,几舒服.老公o既有机洛神花特饮味道浓好多,我都系钟意饮我o个支有机香茅青柠特饮.等o左13分钟,我o既乐活素汉堡到o黎,侍应拎埋成支茄汁o黎,睇到个素汉堡高高,但薯角只有四条(其他人o既食评里面有好多薯角),亦睇见有好多油,食落唔太热,冇味,因冇落盐,口感腍o左啲.沙律菜新鲜,加上麻酱,几好味.而素汉堡呢,有两层素肉,少少千岛酱,冬菇同秀珍菇等,同老公share食,素汉堡炸到外面有啲脆,口感似肉汉堡咁松,食到好浓豆味,亦有啲黑椒味,唔错.菠萝就唔多够味.再过7分钟,老公o既印度香酥
我o地o黎到都几8,9成满,坐低后,我o地睇menu,有好多款主菜, 饮品同 甜品都有净饮同跟餐o既价钱,加$5.00热饮就可以自己任斟. 为免眼阔肚窄,我同老公先要同样$68.00o既印度香酥咖哩素猪扒配有机杂菜糙米饭,同乐活素汉堡,加$18.00饮有机洛神花特饮同有机咸柑橘柠檬特饮,但后者冇,于是改要有机香茅青柠特饮.
冇耐,两个饮品到o黎,原来系胶樽装, 我先饮有机有机香茅青柠特饮,香茅同青柠味都唔会太浓太刺激,清清地,几舒服.老公o既有机洛神花特饮味道浓好多,我都系钟意饮我o个支有机香茅青柠特饮.
等o左13分钟,我o既乐活素汉堡到o黎, 侍应拎埋成支茄汁o黎,睇到个素汉堡高高,但薯角只有四条(其他人o既食评里面有好多薯角),亦睇见有好多油,食落唔太热,冇味,因冇落盐,口感腍o左啲.
沙律菜新鲜,加上麻酱,几好味.
再过7分钟,老公o既印度香酥咖哩素猪扒配有机杂菜糙米饭到o黎, 素猪扒已经切成气状,呢个豆味冇咁浓,外面好脆,咖哩温和唔辣但几稀,糙米饭有啲硬,不过系正常吧.
最后我o地补多个桂花芝士饼,
味道系3.21分,抵食系2.5分