2023-10-02
成日weekend都好钟意同男朋友去海边果到食下d新既餐厅,行行下澳南我地发现原来我地一直都未试过食chili lime!但原来佢餐厅既装修几靓又坐得几舒服,同埋有齐晒泰式、越式同埋印度野式😍几多选择下,我地叫左d唔同野食下!蟹肉鱼肚羹:食落都几多蟹肉,仲要系一旧一旧咁既,鱼肚食落质感柔软,吸晒d蟹既鲜味,食落感得好滋补牛油鸡咖喱:次次食印度野,个人觉得一定要点呢道,因为佢系印度最出名既!因为用左大量既香料去整个咖哩,所以食落d鸡肉都带好香既咖哩同配Naan 蒜蓉烤饼,个烤饼好脆好松软,点埋咖哩,好好食猪肉生菜包:个猪肉碎一黎到已经闻到整得好香,食落肉碎够辣够惹味,用清爽既生菜包住一齐食,一流!泰式椰菜苗:泰式椰菜苗出面好多时都系用马拉盏炒,不过我地又唔想道道菜都辣,所以决定清炒呢只,但原来都带蒜蓉,所以食落唔会觉得寡,而椰菜苗食落又好爽身😋Mango Delight: 呢杯几岩女仔饮,果香味几重既沙冰,因为入面有芒果汁、桃syrup、lime同埋薄荷!Rise & Shine: 呢杯饮落就感觉会有少少药水味,可能系因为入面有Cranberry,不过lime同青瓜令到成件事都fresh