2021-06-01
遇着落雨,经过一间新店,就嗱嗱声入去食下野避雨先,喺外面睇门面,觉得系韩国餐厅,但睇Menu原来好多唔同嘅嘢食都会有,例如:烤鱼、烧烤、台湾野、泰国嘢、凉菜⋯⋯咩都有先嗌左两杯嘢饮,一杯系正常size嘅菜蜜,而另一杯系意想不到咁大嘅水果茶🤣水果茶只系索价$45,而佢嘅size同埋水果量都非常惊人,味道亦都十分开胃,偏向多橙味,咁大杯真系可以慢慢饮!烧茄子$35~茄子上面嘅调味料非常惹味,蒜蓉嘅量亦都很多,烧到茄子嘅质感系非常之濡湿。泰汁烧黑豚腩肉丼$58~烧腩肉片系脆口小㶶边,带出腩肉最原始既油香,加埋独有带酸辣既汁料,真系不得了!另外,仲喺饭面有只半熟蛋,一划开,蛋汁慢慢流下,真心疗愈~~花胶特浓鸡汤(跟餐加$18)~花胶系女人养颜佳品,我点会放过,花胶算系厚身,汤亦都好香鸡味,呢个价钱,真心抵呀!忌廉芝士鸡翼$28~鸡翼唔会烧到干柴,非常嫰滑,油香四溢,芝士味浓。香葱肉碎拌面$38~出奇地好食,个面质非常好,够哂爽身,配埋少少辣既酱油,仲要系冻食既拌面,简直系冷静与热情之间~串烧拼盘SMALL $88~1.鸡肉串烧~本身已经好够味,肉质嫰滑,每啖都系一口既SIZE~2.鱿鱼~非常新
串烧拼盘SMALL $88~
2.鱿鱼~非常新鲜,口感超弹牙,配埋唔同既酱汁,食到多种滋味~
3.烧韭菜~韭菜唔会好似坊间咁油淋淋,口感较干身,比较健康~
蒜蓉烧日本广岛蚝 $48~蒜蓉香口惹味,广岛蚝大大只,而且一D都唔腥,好味道!