【人气台式程班长🙊3月结店前试食🙊牛肉面 蚵仔煎 山粉圆】人气台式餐厅,程班长台湾美食,将于3月结店!今次赶结店前试试呢间好多食店大奖既餐厅。佢系热门item有:👀👀蚵仔煎、牛肉卷饼、清炖半筋半肉面、玉米起司蛋卷饼等等果晚餐厅无卷饼,所以唯有试试蚵仔煎、清炖半筋半肉面,另外饮左山粉圆。就算无堂食,外卖都好多人等紧🙊,果然系名店✏✏✏✏✏✏✏👅味道:7/10🌌环境:7/10👍🏻推荐:6.5/10______________________________【食评篇👇👇👇】🤓🤓评分benchmark参考🤓🤓✏10分 - rare heaven😇✏8, 9分 - 属高分之作✏7分 - 正正常常,同平时食到嘅差唔多 ✏6分 - 有d失望,expect佢会好食d✏5分 - 伏野,零分重作清炖半筋半肉面 (💝8/10) $55- 佢系分汤既👍,食前我用微波炉叮热嘅汤底- 汤底唔系清鸡汤果种,有少少似淡d、清d既红烧汤底味,有少少药材,未至于好浓,所以可以当清汤饮晒 (相比之下,老妈拌面同样系叫清炖牛肉面,佢既汤底系黑椒味加清水jar😿)- 牛肉既牛味好浓,无乜好浓既卤味调味黎炆牛肉架!你可以食番牛肉
【人气台式程班长🙊3月结店前试食🙊牛肉面 蚵仔煎 山粉圆】

佢系热门item有:👀👀
蚵仔煎、牛肉卷饼、清炖半筋半肉面、玉米起司蛋卷饼等等

✏✏✏✏✏✏✏

✏7分 - 正正常常,同平时食到嘅差唔多
✏6分 - 有d失望,expect佢会好食d
✏5分 - 伏野,零分重作

清炖半筋半肉面 (💝8/10) $55
- 佢系分汤既👍,食前我用微波炉叮热嘅汤底
清炖半筋半肉面

- 牛肉既牛味好浓,无乜好浓既卤味调味黎炆牛肉架!你可以食番牛肉既原味,牛肉有d似中式牛骨汤入面牛骨上既肉味
清炖半筋半肉面

- 牛筋炆得淋,但唔系我食过最淋既,牛筋最入最中心,仍然有啲烟韧口感
- 我中意佢既面条,又粗身又厚,有口感

蚵仔煎 (💝6.5/10) $36
- 上面有一pack酱,酱系甜甜地,有d酸梅酱同海鲜酱味,但个酱虽然好浓稠但系唔浓味,味道好淡,我每啖都好努力品尝个酱既味,
蚵仔煎

试图探索点解佢会咁多人赞,但真系说不出有什么优点 🙃
- 我系对食有要求既,有兴趣可以follow我,好食既我认真赞,唔好食既,我会真系弹,唔比面😎

- 整体口感烟靭靭,下面有生菜底,同一只蛋

山粉圆

山粉圆 (💝7.5/10) 跟餐$10
- 山粉圆外面有d似奇亚籽,但山粉圆种子外围会呈现一圈白色半透膜,个base系冬瓜茶,甜甜地
- 比7.5分因为平时好少见

overall佢个牛肉面,汤底清清地,牛肉食番牛味(唔系卤水味),唔系for重口味既人食用。蚵仔煎就一般啦,唔系浓味,但胜在似台式平民standard咁lo~

(📍荔枝角) 程班长台湾美食
荔枝角长沙湾道883号亿利工业中心1楼102室