【后街的outdoor烧鸡+肉眼扒】今次介绍太古坊后街有间西餐,主打肉眼扒及烤鸡,今次就叫左呢两样试下。@hkdine360 介绍左好多间好食既餐厅,每个食评都好比心机写架,大家可以follow page同like post!______________________________【食评篇👇👇👇】🤓🤓评分benchmark参考🤓🤓✏10分 - rare heaven😇✏8, 9分 - 属高分之作✏7分 - 正正常常,同平时食到嘅差唔多 ✏6分 - 有d失望,expect佢会好食d✏5分 - 伏野,零分重作10安士肉眼扒配薯条 (💝7/10) - medium rare, 外焦内嫩$168炭烧葡式香辣蝴蝶鸡 (💝7/10)- 鸡肉微辣~放心,唔食得辣嘅人都食到$128薯条微脆,唔淋,但我中意再脆d既口感薯条另外可以转沙律(如图)______________________________【环境篇👇👇👇】- 位于后街既outdoor area,入黑之后入条街灯光主要靠餐厅极大窗kitchen射出,暗暗地______________________________Overall- 我觉得
【后街的outdoor烧鸡+肉眼扒】

✏7分 - 正正常常,同平时食到嘅差唔多
✏6分 - 有d失望,expect佢会好食d
✏5分 - 伏野,零分重作

10安士肉眼扒配薯条

10安士肉眼扒配薯条 (💝7/10)
- medium rare, 外焦内嫩

炭烧葡式香辣蝴蝶鸡

炭烧葡式香辣蝴蝶鸡 (💝7/10)
- 鸡肉微辣~放心,唔食得辣嘅人都食到

炭烧葡式香辣蝴蝶鸡

薯条微脆,唔淋,但我中意再脆d既口感

薯条另外可以转沙律(如图)
【环境篇👇👇👇】

Overall
- 我觉得呢间嘅嘢食,同出面嘅普通食鸡、食牛扒嘅地方差唔多
- 咁多人推荐有可能因为佢价钱相宜 (以佢地段而言,附近餐厅嘅价钱都相对进取好多),所以相较之下就觉得佢有饱肚又抵食
- 撇开地段,单从食物嘅味道而言,就一般般普普通通咁,正常发挥冇嘢批评,冇特别嘢要赞
✏✏✏✏✏✏✏
👅味道:7/10
🌌环境:7.5/10
🙋🏻‍♂️服务:7/10
💰价钱:$睇上面 (有加一)
👍🏻推荐:5/10

@hkdine360 除左会介绍香港餐厅美食,仲会影埋餐厅环境(有片!!)。如果你重视
餐厅装修格局✅➕环境氛围✅
快 d follow @hkdine360 啦‼️
(📍鲗鱼涌) Flames (海湾街)
鲗鱼涌海湾街25号海湾大厦地下A2号舖