2022-05-23
【可以咬嘅童年回忆!香蕉同朱古力双味粒粒雪糕】九龙湾megabox 9楼有个mini melts粒粒雪糕booth。好多人细个就食过粒粒雪糕,但hkdine360小编就无印象屋企人会买黎比只食😥,不过紧要,大个女都可以自己买😗叫左两个味,banana同朱古力,banana有埋其他颜色,但我食唔出其他色既味,都只系食到香蕉味朱古力就一般朱古力la佢既雪糕唔系奶味好浓果种,都系主要食番拣选口味果种味,不过系冻咁解。不过呢,粒粒雪糕,既粒粒仔,先系成个雪糕既重重重点!!平时咬唔到雪糕既我,可以轻松用大牙咬既感觉好特别!而且d粒粒好细,所以入口一刻粒粒分明,慢慢在口腔溶🤗最好既系我拎雪糕打卡(因为我未食过嘛😆😆),影左好耐,都无溶,开心✏✏✏✏✏✏✏👅味道:7.5/10🌌环境:7/10👍🏻推荐:7.5/10 ______________________________【食评篇👇👇👇】🤓🤓评分benchmark参考🤓🤓✏10分 - rare heaven😇✏8, 9分 - 属高分之作✏7分 - 正正常常,同平时食到嘅差唔多 ✏6分 - 有d失望,expect佢会好食d✏5分 - 伏野,零分重作_
朱古力就一般朱古力la
✏8, 9分 - 属高分之作
✏7分 - 正正常常,同平时食到嘅差唔多
✏6分 - 有d失望,expect佢会好食d
✏5分 - 伏野,零分重作
(📍九龙湾) 粒粒雪糕 (Megabox)
九龙湾宏照道38号企业广场5期Megabox9楼童真天地