2011-12-24
星期六朝早同呀妈落街食个早餐 简简单单去楼下阿德厨房唔多人 两个人坐左系张6人大台 我叫左咸牛肉蛋治(烘底) 跟热奶茶 妈就食左SET 1 : 沙嗲牛面+肠仔太阳蛋 方包跟热奶茶咸牛肉蛋治(烘底) 跟热奶茶 ($22) : 我觉得唔系唔好味 只系太过油 我加左一蚊要烘底 原本谂住食到香脆既多士点知黎到既时候…..点解个包睇落’脆落落’ 拎上手时….淋既原来系炒蛋既油太多 透哂入去个包入边 搞到烘底=冇 都唔知做咩自己咁笨走去加一蚊 结果冇分别个咸牛肉炒蛋有好大进步空间 唔系想用佐敦既炒蛋名店同佢比 只系附近‘文X冰室’既蛋牛治价钱相约 品质绝对好得多 起码唔会出现呢个淋左既多士先至于咸牛既份量 公道啲讲句 好足料~ 呢点值得赞!SET 1 : 沙嗲牛面+肠仔太阳蛋 方包跟热奶茶 ($23)我食左少少沙嗲牛面冇任何特点 不过不失 任何一间茶记都买到 肠仔……大家睇睇圗……细粒到佢呢~ 原来宜家啲茶餐听连普通厨师肠都冇供应…真系小弟见识浅薄…..再次感受到物价系超级高胀……小弟一定会再黎食 因为住系黄埔个头 黎黎去去都系个几间茶记 况且呢间阿德厨房午市同晚市既味道还可以接受系百物腾贵既香
妈就食左SET 1 : 沙嗲牛面+肠仔太阳蛋 方包跟热奶茶
咸牛肉蛋治(烘底) 跟热奶茶 ($22) :
至于咸牛既份量 公道啲讲句 好足料~ 呢点值得赞! SET 1 : 沙嗲牛面+肠仔太阳蛋 方包跟热奶茶 ($23)
我食左少少
沙嗲牛面冇任何特点 不过不失 任何一间茶记都买到
再次感受到物价系超级高胀…… 小弟一定会再黎食 因为住系黄埔个头 黎黎去去都系个几间茶记 况且呢间阿德厨房午市同晚市既味道还可以接受
系百物腾贵既香港 呢个价钱叫做过得去啦 srt早餐 23蚊咩都包~
不过!下次 咸牛肉蛋治就必了
题外话/补充资料: