2020-05-30
成日食日式放题,嚟嚟去去都系𠮶啲寿司,刺身同埋炸物,系咪已经好闷呢。😢 韩式放题,配上海鲜蒸锅,系咪一个耳目一新嘅体验呢?🤩弘益塔($268/288)[好味度:7.5/10]首先呢度有三款锅拣。👌🏻 最basic嘅就系冇任何特别嘅海鲜,有任食贝类同虾,同埋落单点嘅放题同出面嘅自助吧台。😉 闲日嚟食仲可以食足三个半钟。😚 我哋就拣咗中间呢款,除咗有晒所有basic嘅嘢食,更加有埋龙虾,鲍鱼同埋带子。😍每人都有一只超大嘅带子,仲有足料嘅龙虾同埋鲍鱼。🦞 佢呢个系三层嘅蒸锅,蒸完海鲜之后啲汁就会滴晒落去下面嘅粥底度。💧 然后食完呢啲海鲜之后就可以去拎蚬同埋虾。🍤 呢两样都系无限量供应,可以食到够。😆 而下面嘅粥底就会随著上面蒸咗咁多海鲜,越嚟越重海鲜嘅味道。😛 最后食返个粥𠮶阵时,清清哋咁,但系又带有浓烈嘅鲜味,真系好特别。🌊除咗海鲜之外,呢度亦都有出面自己拎嘅沙律同埋甜品。😌 而放题嘅选择亦都系好多㗎。💁🏻♂️ 有好多唔同款嘅肉类,岩晒食肉兽。😂 包括串烧,烧肉等等,都有咁上下质素架。👍🏻 而其中一个好特别嘅就系韩风银子烧,佢系嚟到𠮶阵时再会点火,
弘益塔($268/288)[好味度:7.5/10]
除咗海鲜之外,呢度亦都有出面自己拎嘅沙律同埋甜品。😌 而放题嘅选择亦都系好多㗎。💁🏻♂️ 有好多唔同款嘅肉类,岩晒食肉兽。😂 包括串烧,烧肉等等,都有咁上下质素架。👍🏻 而其中一个好特别嘅就系韩风银子烧,佢系嚟到𠮶阵时再会点火,咁特别嘅真系一定要试下。🔥
嘢饮方面就可以加少少钱升级。🆙 升级咗之后就有得饮韩国啤酒。🇰🇷 红白酒同清酒都有得饮,都几值得升级任饮。😬