2010-03-15
呢间印度餐厅其实都开左可能有10 年, 但我上次o黎好似已系4, 5 年前!今日o黎食lunch.set 都系四十几蚊, 其实都好抵.上了一楼, 多了好多印尼舖头, 唔太认得行到走廊尾才见到呢.入内, 找个电视位先当然系在播bollywood 歌舞喇~但未叫野, 已上了个餐汤?!叫左先饮喇!叫了个set, 要onion bhaji, 鸡 madras, 涷啡!然后才饮汤. 系 Cream of vegetable, 有薯仔萝卜, 仲有估佢唔倒的芫茜!仲要几浓味, 盖过d cream 味咁滞. 早几人打边炉就有皮蛋莞茜, 估唔到呢度竟都有得食~其实又ok 噃, 但好似打紧边炉咁啰~onion bhaji 以为系一个波, 点知系3个洋葱圈点d mint sauce, 少许辣, 其实都几正, 但真系到o侯唔到肺!鸡madras 比想像中浅色, 小辣喇, 不过我成日都以为madras 系中辣以上的...唔要naan 要饭, 因想食咖哩捞饭, 但却不是pilau, 有d 失望. 但其实都好好食.杯啡好正, 自己落cream 及糖酱.服务很好, 哥哥见我食到出汗, 主动问我要否开大d 个冷气,
今日o黎食lunch.
set 都系四十几蚊, 其实都好抵.
上了一楼, 多了好多印尼舖头, 唔太认得
行到走廊尾才见到呢.
入内, 找个电视位先
当然系在播bollywood 歌舞喇~
但未叫野, 已上了个餐汤?!
叫左先饮喇!
其实又ok 噃, 但好似打紧边炉咁啰~
onion bhaji 以为系一个波, 点知系3个洋葱圈
杯啡好正, 自己落cream 及糖酱.
服务很好, 哥哥见我食到出汗, 主动问我要否开大d 个冷气, 感动
加一, 埋单46, 仲想点?