2022-10-20
一真好中意食poke,今日试左呢间都几出名,must encoreBuild your own bowl (Mushroom + egg shreds + seaweed + tofu + Top up Avocado)啲配料同seasoning 多到就满泻🤣我呢款poke拣左half brown rice + half 沙律菜,估唔到真系做到有一半菜,之前食其他餐厅都系会比劲多饭👍🏻 dressing配辛味蛋黄酱,辛味出都偏辣,有少少似韩式辣酱好惹味~牛油果无发黑全部都新鲜,海带keep到有少少咬口唔会浸太耐变淋,其他配料都唔错~Build your own bowl (Octopus + egg shreds + seaweed + tofu)另外一碗toppings都差唔多,不过main拣左八爪鱼,都系唔会因为煮到过熟变韧,食落有鲜味似寿司咁,配鲣鱼酱油就相对无咁heavy,配料原本嘅味出,系健康之选👍🏻Avocado Smoothie 开头以为会好系milkshake咁用雪糕沟出离,点知呢杯smoothie偏重奶味,唔系好甜,饮落都几fresh
Build your own bowl
Build your own bowl