2023-01-17 450 浏览
👩🏻我今次想深入分析一下点解文记咁出名,同埋佢营运技巧💁🏽‍♂️四个字,味道取胜👩🏻⋯⋯⋯⋯(嬲咗)🍴油面 酸斋 腐皮鲜虾卷 猪红 手打鱼肉 $59👩🏻油面面质软硬适中,配料份量豪爽:猪红入味;手打鱼肉无腥味,入口弹牙;鲜虾卷外皮意外地薄脆香口、唔油腻,入面有鲜虾香味,好好食😋;其实未试过酸斋,见到前面好多人叫,望到色泽鲜艳,厚身大件,所以试吓!一试惊艳,酸酸甜甜,有咬口烟靭但唔会太硬👍🏻🍴油面 辣玻璃鱿鱼 秘制猪肠 自制韭菜饺 清甜萝卜 $64💁🏽‍♂️味道取胜👩🏻好,等我详细说明。玻璃鱿鱼爽弹入味;猪肠煲到好淋唔油腻👍🏻;韭菜饺大大粒好香;萝卜冇渣清甜😋今次好想分享一下我嘅见解,点解文记咁出色、同其他车仔面档相比嘅优胜之处🌟💗虽然💁🏽‍♂️已经讲咗最关键性就系味道,so far写咗咁多食评,得文记系零负评👏🏻💗份量多,俾料唔吝啬,性价比超高🫶🏻💗配料选择多,除咗一般车仔面档有嘅配料仲有啲少见嘅自家制配料,鲜虾腐皮卷、八爪鱼腐皮卷、酸斋💗睇𩠌食饭,落单时唔系睇住Menu上面啲字,而系望住真材实料嘅配料睇𩠌食饭,特别有食欲,本身想拣三𩠌,见到有啲𩠌好正,最后都拣咗四𩠌🤣💗先点𩠌后入座,有别于
👩🏻我今次想深入分析一下点解文记咁出名,同埋佢营运技巧
💁🏽‍♂️四个字,味道取胜
👩🏻⋯⋯⋯⋯(嬲咗)

🍴油面 酸斋 腐皮鲜虾卷 猪红 手打鱼肉 $59

🍴油面 辣玻璃鱿鱼 秘制猪肠 自制韭菜饺 清甜萝卜 $64
💁🏽‍♂️味道取胜

💗份量多,俾料唔吝啬,性价比超高🫶🏻
💗先点𩠌后入座,有别于其他车仔面档先入座后点送,上菜效率冇变,但减少食客坐低等候食物制作嘅时间,turnover rate快咗,又制造到排队人龙,排队时候人龙去得好快,都唔会等到躁底🫶🏻
2023-01-14