2022-02-21
已经食过湾仔果间几次…见到铜锣湾新开,就黎买返屋企试下…店舖只设外带 没有堂食位置,而且系即叫即整,热辣辣,所以买完都要等一阵先有得拎…今次叫左日式炸鸡握饭团再加$20有野饮同小食~饭团足料,超多饭,食一个系够饱…第一次试日式炸鸡握饭团,有D失望…佢饭团炸鸡得两件,有D少,因为夹埋左D酱,拎到返屋企就淋左D,所以就咁叫小食日式炸鸡会抵食D,同香脆D~而且今次佢比果块餐肉簿左D,因为我之前系湾仔食炙烧明太子味次次个餐肉都好厚….但今次个玉子好食,煎得好香但又唔会过老,而个汁都好够,食到最后都好够味!! 小食叫左蜂蜜芥末酱薯条!!系粗薯条,即炸,热辣辣,不过返到屋企就冻左DD但都仲好脆,未影相就已经忍唔到系咁偷食…份量都合理!! 饮品叫左黑糖豆浆,已经饮过好几次,真系好好饮!!佢得冻但可以冇冰~黑糖味好重,但唔会太甜,豆浆豆味好香,配合得天衣无缝,饮完成杯都唔够喉!!!
今次叫左日式炸鸡握饭团再加$20有野饮同小食~