已经经过呢间喺铜锣湾嘅乌冬专门店无数次,终于的起心肝你试吓😆星期日嘅𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚝𝚒𝚖𝚎都唔洗点排队~𝚖𝚎𝚗𝚞上嘅选择都几多下;冷乌冬、汤乌冬、挂乌冬、拉面、碗饭等等。整体不过不失,如果特登为咗乌冬嘅口感嚟食嘅话可能会失望,但如果想试吓唔同味道配搭嘅乌冬就可以一试~.came across this udon place several times in cwb 😆 finally got a chance to go for lunch on a sunday 😊 quite a few noodles to choose from: cold udon, soup udon, ramen, rice... overall, nothing too special ☹️ wouldn’t purposely go all the way to cwb to try it but if you are nearby and want to try some unique udon dishes, then its worth a try!.💫整体体验 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞
💫整体体验 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.3/10
环境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.5/10
服务 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.5/10
性价比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.2/10
回头率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 6/10
🌟有食一次就够嘅感觉✨
《乌冬》
感觉上乌冬系平时系超级市场都买到嘅稻庭乌冬,唔系手打𠮶啲,无咩咬口,少失望🥺

《双重芝士猪扒挂乌冬》$75🌟7.5/10🌟
𝙳𝚎𝚎𝚙 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝙲𝚑𝚘𝚙 𝚄𝚍𝚘𝚗 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙳𝚘𝚞𝚋𝚕𝚎 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 𝚂𝚊𝚞𝚌𝚎
比起招牌嘅忌廉乌冬我更加钟意呢一款,虽然本身见到佢个名系双重芝士以为会系好浓郁嘅芝士味,但原来纯粹系炸猪扒上面有少少芝士汁,同埋有一个忌廉芝士汁用嚟点乌冬食。忌廉芝士汁味道同质感其实都唔错嘅,酱汁可以挂到系每一条乌冬上边,但食到尾唔系太够酱汁🙊
配料猪扒都算炸得香脆嘅,但就比较薄身,唔够𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢~

《黑松露忌廉三文鱼腩带子乌冬》$115🌟7.2/10🌟
𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢 𝚂𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 𝙱𝚎𝚕𝚕𝚢 𝚂𝚎𝚊𝚏𝚘𝚘𝚍 𝚄𝚍𝚘𝚗 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔 𝚃𝚛𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎
忌廉汤底浓厚𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢,但唔会话好腻,就咁饮多几啖都𝚘𝚔𝚊𝚢~黑松露味都几香,蛋同汤底捞匀左之后就唔系好重嘅感觉。海鲜嘅份量都算多,但质素同味道都普通,味道纯粹来自汤底,如果烧吓又或者加少少调味可能会好啲。
豚骨汤叉烧拉面
豚骨汤叉烧拉面

《豚骨汤叉烧拉面》$72🌟7/10🌟
汤底浓郁,唔会过咸,叉烧肥瘦适中,轻轻务炙过,香口惹味~整体系一碗好正常好普通嘅叉烧拉面,唔系难食但系唔会特别推介。
𝙷𝚊𝚌𝚑𝚒 𝚂𝚊𝚠𝚊 八沢 @hachisawa.superb
📍#BELLYwongs_causeway #BELLYwongs_shaukeiwan #BELLYwongs_saiwanho
#BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_ramen #BELLYwongs_noodle #BELLYwongs_cheese