2021-08-22 124 浏览
记得起我有位朋友好耐冇见他是素食人士但也喜欢食辣味的食物于是乎我就相约他到我经常光顾的老川皇店舖,因为这店除咗有好出名的水煮鱼、啤酒鸭、黄金海中虾、香辣蟹、口水鸡等等仲有串烧㖭种类真是多不胜数,我朋友虽然是食素但选择仍然有很多例如清炒菜类清炒大豆芽、土豆丝、海带丝以及泡椒豆干等等都好多款,最后我叫咗水晶肘子、姜葱炒田鸡、干锅菜花以及干锅千叶豆腐;水晶肘子够冻够爽口猪皮好弹牙!嘻嘻!感觉食咗好多骨胶原入口,姜葱炒田鸡火候十足而且田鸡份量好多又啖啖肉,厨师将田鸡的香、味 、浓发挥得极致!好好味送啤酒一流!我一个人KO晒整碟!我朋友都好欣赏我为他点的𩠌菜味道十分之好,还说下次再来!