2023-03-24
今日出旺角教琴落咗堂都差唔多食饭时间,顺便喺附近揾嘢食, 弥敦道两边街都多餐厅选择行到近旺角B1出口见到一问叫鸡翼山嘅小店,系一间开放式餐厅冇任何玻璃阻隔上面有个招牌灯写鸡翼山,我自己都钟意食鸡冀所以决定试下。入到门口见到有两种点餐方式,自助点餐机及人手点餐,我选择人手点餐服务👐🏼主打鸡冀有甜酸味,有辣味,有咸味。小食: 有虾多士,天妇罗,薯条,鸡软骨,酿油条及鸡卷。饮品: 有果茶系列,特饮系列及罐装饮品。点鸡冀餐同时亦可另外叫碗饭,有美式及日式饭类。另外见到餐牌最底有分店地址香港,九龙及新界都有店舖。我选择咗三重芝士鸡冀(有六只,上面满布浓厚嘅芝士鸡冀厚肉多汁😋😍,超好味👍🏼另外一款系西柠酸甜鸡冀(共六只), 酸酸甜甜令我胃口大开。鸡冀上面有片拧檬及有一支旗写住不要仪态衹想食鸡冀,哈哈🤣另外叫咗一罐冰冻维他有汽蜜桃茶及有一包透明手套方便食鸡冀, 真够贴心🥰入面座位虽然有限但我仍然选择堂食, 店内多数系青年人或拍拖情侣,自己都感觉年青咗🤣一个人食唔洒所以食剩的叫外买,个袋粉红色图画靓又够大个,真系比个赞佢👍🏼👍🏼👍🏼
饮品: 有果茶系列,特饮系列及罐装饮品。
点鸡冀餐同时亦可另外叫碗饭,有美式及日式饭类。
另外见到餐牌最底有分店地址香港,九龙及新界都有店舖。