2024-03-30 231 浏览
铜锣湾系我去得最多嘅地方,不过大街就成日去,后街就真系好少去下,前几日塔小巴见到龙泉冰厅,佢门口嘅装修已经好令我注意,所以今日我就去食下先。估唔到呢间茶记嘅𩠌又几多款式㖞有小菜, 锯扒,常餐,晚餐乜都齐总会谂到食乜野。 今次我就叫左铁板安格斯牛扒,铁扒上热辣辣先够风味,洋葱汁里面有洋葱丝够诚意,块扒几乎大过块铁板,薯条仲另外装起㖞会俾个汁整淋哂,跟餐个罗宋汤有肉粒够浓味食完大碟肉就叫返个时菜豆腐炆冬菇, 时菜够新鲜已经赢咗一半豆腐有够晒挂汁, 配埋个冬菇真系饭都食多d葱油鸡一攞上嚟个外表已经好吸引, 翠绿幼细嘅葱花 加上师傅调配过嘅酱油 加上烹调时间刚刚好的鸡肉 够晒嫩滑, 跟餐有个中式例汤仲要好味唔系味精水冻柠茶个茶味够浓, 红豆冰大大杯 红豆够大粒又起沙 真系谂起茶餐厅就会谂起红豆冰。今次呢餐我地都食得好满意。