2023-02-03 411 浏览
成日去九龙湾行街都食商场嘅餐厅,今次就系德福附近工业区揾到一间港式餐厅,佢有好多款式,更加重要环境干净,啲卡位好阔落,好好坐,仲见到佢地都有好多熟客帮衬,多左一份人情味。1.麻辣水煮牛肉($72)一上菜时睇到成碟都系红色就以为好辣,但又唔会好浓味,啲汤系少少辣同埋好香牛肉味,好岩用黎送饭食。而最惊喜系佢嘅牛肉,系好滑有口感,仲有爽口芽菜、好入味嘅腐竹、木耳等做配料,份量加埋饭岩哂做晚餐!2.金银蒜粉丝蒸鲜鱿($68)好多香蒜嘅菜式,真系好香,同埋鱿鱼嘅份量好多,多到我同朋友都食唔哂。七月嘅鱿鱼食落口唔会韧,入口啖啖蒜香,而粉丝会索哂鱿鱼嘅鲜味同埋蒜头嘅香味,所以送饭一流👍🏻3.冻柠茶晚餐叫饮品有半价,我地见食辣就叫左冻柠茶,果然香港餐厅嘅冻柠茶系无得输,叫左少甜,个红茶底好浓好出,加上佢用不锈钢杯,更加keep到柠茶嘅冰冻感!

1.麻辣水煮牛肉($72)
水煮麻辣牛肉

2.金银蒜粉丝蒸鲜鱿($68)
金银蒜粉丝蒸鲜鱿

3.冻柠茶