2016-01-18
1952 浏览
朋友约埋聚旧,提议去番本放题,试下系咪真系返到本。既然聚旧倾计,又点会揾间食得两个钟既放题架,不过听到3人以上有蒸锅海鲜任食,又真系要试下㖞只系等左10分钟左右就安排入座,舖面好大,而且有卡位,因为全层关系,人虽然好多,但位与位间尚算唔逼野饮雪柜最少3个,但每个都摆同一样既野饮,饮品种类同其他放题差不多,都系lotte饮料,但番本多左样令我觉得好出奇既,就系...果汁先生橙汁/苹果汁任饮,仲要系细樽装我地4个人,送上一个蒸气锅,多张纸任叫,先试牛肉,鸡肉,虾,南瓜等..种类唔太多。肉类无腌,蒸完出黎好鞋口,冇味,虾好大只,新鲜好味;瓜类新鲜,好味。蒸左几转已经唔想玩。叫waiter姐姐帮忙拎起入面铁盘,食蒸锅最期待既食物,粥! 好细心,入面有个茜隔住啲米饭,免得佢散落一大窝汤水,亦免等痴底,食落口非常非常非常之....咸,朋友仔食完一啖一齐对望,哗! 要问问waiter哥哥发生咩事,原来汤底本身有味,蒸左1个钟之后会好浓缩,所以要加水沟淡。好彩问一问,如果唔系就嘥左个粥讲返熟食,款式非常多,烧物你写4粒佢就执4粒,亦唔见有漏单情况,除左蚝(但门口个黑板已写明没有)。食物质素普通,烧物本
提议尽量每次唔好叫太多,快冻,而冻左又唔好食,出食物既速度算快,所以唔需要因为就时间而一次过写太多,除非有大胃王系度,2,3分钟扫哂落肚
整体来说食物质素普通,但款色多,地方大,任饮任食两百多元算可以了