2023-07-09 15 浏览
.周末黎左启岸探朋友,之后一齐落去鸣虎食拉面,我地都拣左拉面套餐($128),有拉面、小食同饮品,都几抵食。▫️黑鸣虎呢个系博多黑蒜油拉面,汤底浓郁,黑蒜油味足亦好香,饮落唔会好咸。我拣左软面,面亦好挂汤。叉烧有两片煎得几香口,仲有大量葱粒、木耳丝同紫菜。最正系有一只溏心蛋,好流心,浸落汤一齐食会好惹味!▫️鸣海老呢个系虾味噌猪骨汤拉面,汤底好香虾鲜味,有樱花虾同虾粉,面亦好挂汤,有两片叉烧、葱粒、木耳丝同紫菜,份量好多,同样有一只溏心蛋,煮得刚好。▫️芝士鱼饼及鱼条望落有点油腻但好食,鱼饼同鱼条中间都有芝士,既香口又弹牙。饮品有汽水同花茶选择,汽水系玻璃樽上,好饮啲架!如果唔饮嘢,餐厅都会提供冰水,亦会主动refill👍🏼呢到有YEBISU饮🍺唔系间间餐厅有架😮餐厅好宽敞,座位又多,好少拉面店有咁大既空间。服务方面,每个店员都好有礼貌好helpful👍🏼

▫️黑鸣虎
黑鸣虎
叉烧

▫️鸣海老
鸣海老

▫️芝士鱼饼及鱼条
望落有点油腻但好食,鱼饼同鱼条中间都有芝士,既香口又弹牙。
芝士鱼饼鱼条

呢到有YEBISU饮🍺唔系间间餐厅有架😮