2020-01-24
农历新年话咁快就到 同老妈子办年货 海味唔少得 我地去上环海味街附近 行咗一趟 喺中远大厦附近 发现一间开咗唔够一个月嘅bistro 当然要入去试吓-La casa 系西班牙文 即系家嘅意思 主打食品系汉堡包🍔 亦有手工意粉🍝 同埋手工啤酒 🍻-🥩🥬🍔殿堂级美国西冷汉堡 ($128)Bistro嘅皇牌推介 自己系西冷牛扒迷 自然唔想错过 个汉堡包有5至6吋高 单系件西冷汉堡扒 就有200 克 配埋大量生菜🥬 蕃茄🍅 洋葱🧅 份量非常充足 咬一啖汉堡包 牛肉味浓 肉汁满泻之硢 蔬菜可以中和肥腻感 话咁快 就食晒个包 温馨提示 食啲咁大份嘅汉堡包 最好手食😋😝-🥑🐟🍔炸鱼牛油果酱汉堡 ($58)老妈子钟意牛油果 但比较少食汉堡包 佢耐不耐都有去麦当劳 食返个猪柳蛋汉堡 呢间bistro 除咗用传统汉堡包面包 仲有意大利枕头包 ciabatta 我最后叫咗个升级版嘅鱼柳包佢试 个包嘅presentation有啲似三文治🥪 分量唔会太夸张女士们较易handle 配搭大量牛油果酱 生菜🥬 同埋蕃茄
🥩🥬🍔殿堂级美国西冷汉堡 ($128)
🥑🐟🍔炸鱼牛油果酱汉堡 ($58)