2023-07-24
多款特色沙律任你选择🥗呢间位于鲗鱼涌既沙律专门店每日提供多款特色沙律,仲可以自由配搭到三拼都得,再贪心啲既话可以好似我咁,试下呢款有6种沙律既试食便当👻🥗特选沙律试食便当入面包含6种厨师发办既沙律,试得多款啲既代价就系冇得自己拣🤷🏻♀️我就试到呢6款:▪︎🍠蕃薯球藜麦沙律:蕃薯球质感几滑,不过冇额外调味,甜味亦欠奉,简单嚟讲就系一个冇乜味既薯球,仲唔知点解有啲青瓜粒系入面,完全唔夹👎🏻▪︎🎃南瓜凯撒沙律:南瓜几绵但唔甜,最好味系个一小旧蛋▪︎🐮韩式泡菜牛肉椰菜碎沙律:好辣不过好惹味,都有几多牛肉粒系入面,好食👍🏻▪︎🐤西兰花鸡胸芥末沙律:鸡胸肉质几嫰滑,唔韧唔痴牙,都唔错▪︎🐟希腊式吞拿鱼沙律:芝士同吞拿鱼既份量都几多,味道几好,不过个组合就较普通▪︎🌱烟肉虾仁青酱蝴蝶粉沙律:依家写食评睇返个名先知原来有烟肉虾仁,但就比晒成堆蝴蝶粉我,会唔会过份左啲😡张相我系冇郁过既情况下影,真系一旧明显既肉都冇!味道就重橄榄油味,蝴蝶粉太重面粉感,仲要冇配料👎🏻👎🏻主打沙律但唔系样样好食,系几个泡菜牛肉同希腊沙律好味啲,整体麻麻地😕
🥗特选沙律试食便当
▪︎🎃南瓜凯撒沙律:南瓜几绵但唔甜,最好味系个一小旧蛋