2023-07-19
睇GooglMap见到西贡有间几具特色嘅面包小店,面包种类非常多,而且款式好少见,睇到身为面包控嘅我眼花撩乱😆 最后买左三款做晚餐🙈南瓜司康 $11职员表示佢地嘅Scone好受欢迎,难得呢个时间仲有几个,推介比我地😯当中有少见嘅南瓜味,即刻吸引我买个番屋企试下。Scone好实好饱肚🙈面粉味好重,有牛油味,不过淡D;南瓜就零存在感😂英格兰炸蛋 $10职员表示呢款产品唔多地方有卖,而家系西贡就买到,唔驶去苏格兰都食到😂 佢讲到咁,勾起我对佢嘅兴趣😆我上网揾苏格兰蛋,绝大部分图片中间包嘅系半熟鸡蛋。我为免蛋黄加热时熟左,所以决定冻食,点知一切开系全熟蛋😑Oh...失望。食落似好咸嘅猪柳蛋汉堡走芝士😂😂 好咸呀🙈 我唔识欣赏。😅原条杂果仁面包唔记得$4X,呢个价钱嚟讲,算抵!买原切可以按自己要求,切成厚片😏。面包好有弹性、闻落好香 ,食落带少少果仁香。
南瓜司康 $11
南瓜司康