2023-10-03 341 浏览
之前已经出左2篇玖拾烘焙贝果们REVIEWS🙈✨记得睇返晒咁多篇既REVIEWS❤️ #justlingggxd_玖拾烘焙但门店做到10月8日就结业啦,所以我系之前优惠期间又扫左一堆🥯返黎 加热方法🥳✨微波炉翻热20-30秒:包体有嚼劲,回弹力还好,断口度较低✨蒸10分钟:包体烟韧,回弹力足够,偏扎实少少✨翻焗5分钟: 烟韧包体外层会变得更香脆 优惠期间全部都系$100/4个🙈 - 焙茶黑芝麻乳酪🥯 (原价$28)包体带有好重焙茶香味,感觉几清新清爽强烈黑芝麻香内馅加上咸香乳酪,配上清淡茶香包体唔会抢左黑芝麻乳酪风头,咁样配搭好夹 - 浓可可奶酥🥯 (原价$29)果然真系浓可可贝果,包体同奶酥都充满黑朱古力香加热之后闻下个贝果,会闻到细个成日饮既盒装朱古力奶味唔怪得包体咁重可可香味,原来系用左朱古力奶去做包体,相当有诚意可可奶酥就偏甜少少,整个贝果黑朱古力香味好突出钟意食朱古力既朋友仔一定要拣 - 芒果凤梨乳酪🥯 (原价$28)新鲜天然芒果、凤梨干纤维感十足👅👅但芒果干占既比例会多过凤梨干感觉上两者并没有额外加糖,主要都系食返本身芒果、凤梨甜味🍍配上淡淡咸香微酸乳酪填满整个贝果,简直系完
之前已经出左2篇玖拾烘焙贝果们REVIEWS🙈

加热方法🥳
✨蒸10分钟:包体烟韧,回弹力足够,偏扎实少少
✨翻焗5分钟: 烟韧包体外层会变得更香脆

优惠期间全部都系$100/4个🙈

- 焙茶黑芝麻乳酪🥯 (原价$28)
包体带有好重焙茶香味,感觉几清新清爽
强烈黑芝麻香内馅加上咸香乳酪,配上清淡茶香包体
唔会抢左黑芝麻乳酪风头,咁样配搭好夹

- 浓可可奶酥🥯 (原价$29)
果然真系浓可可贝果,包体同奶酥都充满黑朱古力香
加热之后闻下个贝果,会闻到细个成日饮既盒装朱古力奶味
可可奶酥就偏甜少少,整个贝果黑朱古力香味好突出
钟意食朱古力既朋友仔一定要拣

- 芒果凤梨乳酪🥯 (原价$28)
新鲜天然芒果、凤梨干纤维感十足👅👅
但芒果干占既比例会多过凤梨干
感觉上两者并没有额外加糖,主要都系食返本身芒果、凤梨甜味🍍
配上淡淡咸香微酸乳酪填满整个贝果,简直系完美组合💯

- 开心果奶酥🥯 (原价$31)
开心果奶酥味道好正宗,啖啖都食到天然开心果香
内馅好丰富,配上原味包体就可以平衡到浓郁果仁香

🌟私心推荐
🥇焙茶黑芝麻乳酪/开心果奶酥
🥈伯爵兰姆葡萄乳酪/伯爵柚子柠檬乳酪贝果
🥉芒果凤梨乳酪
🏅浓可可奶酥

✨店舖每日Menu都唔同,建议大家可以上佢IG留意下当日有咩款式先去买

📍 玖拾烘焙 - 新蒲岗
新蒲岗景福街63号地舖(Mikiki对面)
@nineties_bakery

#justlingggxd_玖拾烘焙