2019-05-11 226 浏览
呢间位于旺角女人街既韩国餐厅,人流唔算多,整体环境气氛都令人感觉到传统既韩式餐厅风格,餐厅可以韩烧,亦可以叫传统韩式菜式,都算系好多选择。呢幅壁画几靓!今次叫左碟烤肉什锦拼盘,入面有鸡牛猪,鸡同牛都腌左,烧完好好食,肉质好嫩,配搭生菜同面士酱一齐食,唔会太腻之余仲可以食得有营少少😋 而五花腩就系原味上,但好厚切,小编钟意烧到过晒火,焦焦地咁食,猪油都晒出黎,变到几脆口,另一面就烧岩岩好熟咁,食落又脆又正!小编仲叫左石头锅牛肉饭同人参鸡汤,先讲个饭,呢个石窝饭好劲,热力可以维持好耐,要尽快捞好个饭,如果唔系底下就会变到好焦,就算小编keep住捞,个饭底都可以做到焦脆感,可想而知个窝有几咁高温,所以捞既时候都要小心😂味道方面我觉得系几好食既,可以加入韩式辣酱,会更美味!而人参鸡汤黎讲,我觉得就一般般啦,鸡汤冇鲜鸡味,只饮到好似滚水冲既人参味,所以呢道菜系有待改善!

呢幅壁画几靓!

前菜

杂锦烤肉拼盘

牛舌

味道方面我觉得系几好食既,可以加入韩式辣酱,会更美味!

石头锅牛肉饭

2019-05-09