2020-11-20
妈妈👩🏻🦱话未去过呢间素食店,所以今日就同妈妈去黄大仙食番餐素食放题,系商场2楼地方够大,干净又光猛💡 食物方面仲好多选择,比一般素食放题还要多。炸物仲有好多选择,炸蕃薯🍠系一定要食,我仲食到我好钟意食嘅炸蜜瓜奶🍈、炸素虾,好好味 冷盘类🧊都好多选择,有辣拍青瓜、辣木耳、素海蜇、酸萝卜姜等等;沙律🥗有齐蕃茄、菠萝、粟米、鹰嘴豆、沙律菜等等;仲有糕点类🥧有热嘅又有冻嘅糕点🍮,款款都好好味 当然唔少得有主食🍛,主食都有十几款比你拣;仲有白粥、白饭🍚;有汤、糖水、仲有好好味嘅五宝素羹;仲有冻乌梅汁及蜂蜜雪梨汁🥤 呢到唔止只系食放题🍽,仲可以经济套餐🍱、传统素食、小菜套餐。每款都好想食,但肚子装不下,下次要再嚟食过,因为款式多,真系好多选择,每样都好好味,最重要唔油腻,价钱超抵食,正👍🏻 日常素食黄大仙龙翔道136号黄大仙中心北馆2楼N201-N202及N226A号舖
食物方面仲好多选择,比一般素食放题还要多。
日常素食