2004-09-15 21 浏览
一次过食左四款唔同口味既松饼(如下)。之前未食过Mrs Fields既松饼,原本质感几好,表层香脆,下层松软,虽然贵一点,但系质感比皇后饼店更佳。蓝莓松饼($10.5)—有一粒粒既蓝莓而唔系净系得蓝莓酱,几好!味道甜中带酸但唔会过酸,几合适,不过唔算太有惊喜。甘莓松饼($10.5)—虽然有一粒粒甘莓(cranberry),但系太酸!真系𫓦酸!除非钟意酸味,否则唔好食!樱桃松饼($10.5)—最普通呢个,甜甜地,同普通松饼差唔多,无特别味道。忌廉芝士士多啤梨松饼($12.5)—呢个讲起就泪气!都唔抵既!话说我系因为个店员推介芝士忌廉系列松饼(同系列又有芒果味)先至买,因为佢话加左忌廉芝士,好味d,咁我钟意芝士味,谂住都系加2蚊啫,咁咪买只士多啤梨味啰!点知,所谓左忌廉芝士,竟然只系面头既四粒细细既方形芝士,仲要食晒成个松饼都食唔出芝士味㖞!甜味就有!早知唔买!不过,呢度既松饼面头洒左好多糖,令到太多甜味,唔系咁好,其实唔加糖仲好味!话说回来,咁个店员服务态度又真系几好既,而且充满笑容。
话说回来,咁个店员服务态度又真系几好既,而且充满笑容。